SKUTEKLUBBEN

Risør Seilskuteklubb

Velkommen

 

Velkommen til RISØR SEILSKUTEKLUBBs blogg. Risør seilskuteklubb ble stiftet  av folk som selv hadde arbeidet ombord på seilskuter.Den ofisielle åpningsfeten ble avholdt i Rådhusgaten 8, lørdag 26 september 1936.Skutene og folkene som arbeidet på dem er borte, men vi ser det som en viktig del av byens historie å ta vare på denne kulturskatten som skuteklubben er.

Vi kan vise til et fint billedgalleri og mange andre severdige gjenstander. Hver gjenstand har sin historie. Det er ikke bare seilskutenes historie, men også klubbens egen historie som må tas vare på. I klubbens lover heter det at enhver som har fylt 18 år kan opptas som medlem såfremt vedkommende har interesse for klubben og dens virke. Det vil si å slutte opp om formålet som er å søke og bevare for etterslekten alt som er av interesse fra seilskutetiden. Disse paragrafer gjelder fremdeles, 75 år etter de ble nedskrevet. Håpet er at de har gyldighet også de neste 75 år.

Eller for å sitere mottoet til vår storebror Norsk Seilskuteklubb i Oslo:»Så lenge nordmenn finnes skal seilskutetiden minnes».

Hvis du vil se alle innleggene trykker du på «Hjem» øverst på bloggen.

Hvis du ønsker omvisning eller annen kontakt med Risør Seilskuteklubb trykker du  «Kontakt»

2 kommentarer »

  1. Hei jeg har et gammelt navneskilt til ei segelskute . Sofie Ønsker mer informasjon om mitt navneskilt..jeg bor i Møre og Romsdal. Men fant ikke noe i nærheten. Mvh Eva Moe

    Kommentar av Eva Moe | oktober 28, 2021 | Svar

  2. Hei Eva, jeg kan gjerne prøve å hjelpe deg. I så fall kan du kanskje oversende et bilde av dette navneskiltet? Jeg har email adresse arneju@online.no så du kan godt, for eksempel, sende bilde som vedlegg til denne mailen. Det vil også være av interesse å vite mest mulig om dette navneskiltet.
    Vennlig hilsen
    Arne Juell Myklebust

    Kommentar av risorskuteklubb | november 1, 2021 | Svar


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: